Forfatteren

Forfatteren

Dan Turéll var en af vore mest produktive forfattere. I de får år han udgav sine litterære værker - ca. 1969 til hans død i 1993 - ca. 115 styk. Når der står ca. så er det fordi der er stor uoverensstemmelse mellem hvad Dan Turéll og andre mener tæller som en udgivelse.

En øjenåbner

on Tuesday, 09 December 2014.

Onkel Danny - portræt af en karma cowboy er en film produceret af Steen Møller Rasmussen og Lars Movin. Filmen kan i øjeblikket ses på YouTube. Gør det. Det er en øjenåbner for alle vi DTfile.

Rasmussen og Movin kommer fint rundt om personen DT, både opvækst og forfatterskabet. Filmen er fra 2002. Skulle den forsvinde fra YouTube - på grund af ophavsret osv. - så kan du altid se den på statens Filmcentrals hjemmeside. Her er linket til filmen his Film Centralen.

Se den her:

Forfatterweb - en nøgle til overblikket på DTs forfatterskab

on Sunday, 30 November 2014.

Et meget professionelt og altid up-to-date- website omkring forfattere, findes på websitet "Forfatterweb". Her har professionelle skribenter skrevet om kolleger.Dan Turell - forfatterweb Og portrættet af Dan Turéll er ingen undtagelse. Bo Tao Michaëlis har lavet et (under)værk om DT.

Gennemgangen slutter med en fantastisk henvisning til Bibliotek.dk store samlinger, hvor man kan få meget mere at vide om mange af Dans værker. Følg linkene, dyk ned og åbne underlinks - det er super lavet.

 

Gå til Forfatterweb her.

Litteraturliste og forfatterskab

on Friday, 10 February 2012.

Turellsamlingen har naturligvis en litteraturliste over Dans samlede forfatterskab. Den linker jeg til her. Læg mærke til at der kan linkes til flere oplysninger om de enkelte udgivelser ved at klikke på titlen.

Interessant er det, at Dan Turèll ikke var enig i de fleste officielle lister over hans forfatterskab. Der var nogle af hans tidlige værker som han simpelthen ikke anderkendte som "et værk".

Men hvad der er nok så interessant - eller faktisk mere interessant - er Dans egen liste fra denne status udarbejdet i anledning af hans 40. år. Se listen her, som også findes i Turellsamlingens manuskriptsamling.

Wikipedia

on Friday, 10 February 2012.

Selvfølgelig er der også mennesker som har skrevet om Dan Turèll i Wikipedia. Her er et kort rids  over Dans liv.

Mest interessant på siden er den litteraturoversigt der er lavet over Dan Turèlls omfattende forfatterskab.

Link til Wikipedia her.

Turell samlingen

on Tuesday, 07 February 2012.

Et af de aller bedste steder at få efterprøvede og overraskende oplysninger om Dan Turélls forfatterskab - og så meget andet - er i Turell samlingen. Lån Turells bøger i VangedeDen findes i tilknytning til Vangede bibliotek, hvor man har adgang til ikke bare samlingen men også udlån af de fleste af Dans bøger.

Samlingen blev i fjor (2011) voldsomt forbedret i og med at der kom en økonomisk donation til samlingen. Ikke mindst Internetdelen er moderniseret og udvides til stadighed. Simpelthen det bedste sted at starte sine undersøgelser om denne forfatter.